Česta pitanja

Lista najčešćih pitanja


1Da li je komplet za eksem namenjen i deci i odraslima?
Da, komplet za ekcem je namenjen i deci i odraslima. Nakon postavljanja dijagnoze ekcema/atopijskog dermatitisa/kontaktnog dermatitisa, može se početi sa korišćenjem našeg kompleta za ekcem.
2Mom detetu je postavljena dijagnoza atopijskog dermatitisa, a bris kože je pokazao prisustvo stafilokoke, šta da radimo?
Sekundarne infekcije su veoma česte kod ekcema, ali je bitno da se brzo otkriju. Neophodno je prvo izlečiti infekciju, terapijom koju će Vam prepisati vaš lekar. Nakon antibiotske terapije, može se krenuti sa korišćenjem našeg kompleta za ekcem, pri čemu je Baby tečni sapun preporučljivo koristiti i u toku terapije.
3Sapuni isušuju kožu, da li je to slučaj i sa Baby tečnim sapunom?
Ne. Baby tečni sapun ne sadrži deterdžente, sulfate, ne peni i posebno je formulisan za kupanje suve, atopične kože. Sa Baby tečnim sapunom osobe sa atopičnom/suvom kožom mogu ponovo da uživaju u kupanju. Namenjen je i deci i odraslima.
4Da li je način ishrane bitan faktor u lečenju ekcema?
Deca i odrasli koji imaju ekcem treba da izbegavaju rafinirane šećere, beli hleb, čokoladu, gazirana pića. Takođe, treba povećati unos ribe, a smanjiti upotrebu crvenog mesa, dok mesne prerađevine (paštete, šunke) treba izbegavati. Gazirane sokove treba zameniti prirodnim, ceđenim sokovima bez šećera, a prženu hranu zameniti kuvanom ili pečenom.